Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Alt om mascara

16. desember 2017Du påfører mascara profesjonelt ved å starte i vipperoten, deponere mascara ved å dytte kosten fra side til side, deretter med samme bevegelse oppover og utover - helt ut på vippekanten. Gjenta så mange ganger du trenger, ut fra hvor tykke vipper du vil ha. La hvert lag tørke før du påfører et nytt, akkurat som når du maler vegger.

Dersom du tendens til å få mascara på øyelokket eller på huden under vippene nede, hold et papir mellom vipp og hud under påføring.

Mascara finnes i flere typer: For å definere eller løfte, for å gjøre vippene tykkere eller for å gjøre dem lengre. Effektmascara som gjør vippene lengre og bøyer dem opp inneholder nylon eller mikrofibre.

Hovedingrediensene stort sett er de samme: Pigment, oljer, voks og konserveringsmiddel.

Selv Cleopatra brukte mascara

Ordet mascara stammer fra det spanske, italienske og portugisiske ordet maske. Bruken av mascaralignende masse kan dokumenteres allerede i det gamle Egypt, og beslektede produkter er brukt til å sverte vipper, bryn og øynene 4000 år før Kristus. Gjennom Egyptisk innflytelse ble mascara brukt i Babylonia, Hellas og i Romerriket, men etter Romerrikets fall forsvant mascara ut av det europeiske motebildet.

Da bruk av kosmetikk igjen ble moderne i Viktoriatiden, og brukte kvinner mye tid på å dyrke sin egen skjønnhet. Mye krefter ble lagt i forsøk på å lage en illusjon av lange, mørke øyevipper, og damene forsøkte å lage sin egen mascara hjemme. De varmet en blanding av lampeaske eller aske og hyllebærjuice og spredde denne varme massen på øyevippene.

Forløperen til dagens mascara ble til på 1900-tallet. Kjemikeren Rimmel anvendte den nylig oppdagede oljens biprodukt, vaselin, til produksjon av mascara. Ellers var ingrediensene ikke ulik de fra den antikke resepten. Vaselineblandingen hadde lett for å skli ut og måtte holdes kontinuerlig under oppsikt. I 1913 laget Williams en lignende mascarablanding til sin søster Maybel, og la grunnlaget for kosmetikkmerket Maybelline.

Det store gjennombruddet kom i 1957, da Helena Rubinstein og Elisabeth Arden utviklet sine formulas fra kakemascara til en kremaktig masse, til tubepakning og medfølgende kost. Kremen ble presset ut på kosten og lagt på vippene. Denne typen mascara og emballasje la grunnlag for mascaraen som brukes i dag.

Ferskvare

Det er viktig å huske på er at mascara er ferskvare. Bakteriemessig bør mascara byttes ut hver 3.eller 4. måned. Bruk derfor ikke mascara for lenge, og pass på holdbarhetsdatoen! Ofte er det sammenheng mellom gammel makeup og øyeinfeksjoner. Vær også klar over at hvis du er rød i øynene og øynene renner og klør, kan du ha en allergisk reaksjon mot noen av ingrediensene i mascaraen din. Rett og slett: Bytt merke.

Er mascaraen din blitt klumpete og tørr, drypp 2 dråper vann oppi og rør rundt med tynn strikkepinne. Dette kan du også gjøre når du synes mascaraen går mot slutten. Da får du rørt opp massen som ligger på bunnen.

Dårlig mascara kan være enten vond å påføre, for våt i konsistensen eller har altfor kort holdbarhet. Mary Kay er et merke av ypperste kvalitet, trygge ingredienser og lang forskning bak produktet. Linsebrukere tåler også godt mascara og mascara remover fra Mary Kay. Alle produktene fra Mary Kay er allergitestet og har fornøydhetsgaranti.

Bli abonnent på Mary Kay mascara? Du får den kostnadsfritt tilsendt hver 3. eller 4. mnd. Se under produkter og tilbud på www.imagestudio.no

For å komme i gang med abonnement, kan du ta kontakt med Image Studio via kontaktsiden på bakerste hjemmesideblad, send sms, mail eller ring til Image Studio.Share on Facebook

Logg inn