Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Riktig BH-størrelse

17. desember 2017Under jule- og nyttårsfeiringen plukker vi fram vår fineste stas fra skapet og ønsker å ta oss best mulig ut. For å komme gjennom utringede juleselskaper med suksess, kan en del stylistknep kan være nyttige å ta med seg på veien. Finn ut hva du kan gjøre:

Henger puppene slik de skal?

Skal kjolen og klærne sitte pent, må BH-en ha riktig form og størrelse og sitte korrekt. Som oftest er det passformen som ikke stemmer. Andre ganger holder ikke kvaliteten mål. Det hjelper ikke om en BH ser elegant og lekker ut i butikken, dersom det er noe ubestemmelig galt når du prøver den. Undertøy er som sko. Feil størrelse og form gir ubehag, gnagsår og ulekre buler.

Bruker du riktig BH-størrelse?

De fleste seriene har fra A til D-cup. Noen merker går opp til E og F cup og har bredde 100, 110 og 115 cm.

Utregningstabellen som vil hjelpe deg å foreta de behagelige korreksjonene:

1)  Behold BH’en på. Mål omkretsen av deg selv rett under bysten med målebåndet stramt. Avrund til nærmeste fem centimeter. Skriv opp målet som er størrelsen på BH’en du skal bruke, f.eks. 75 cm.

2) Størrelsen på cup finner du ved hjelp av brystvidden: Legg målebåndet løst rundt det bredeste på bysten og mål omkretsen av deg selv. Skriv ned målet. Trekk det siste målet fra det første, og du finner rett størrelse på cup for deg:

Differanse på 11 cm: AA-cup

Differanse på 12 cm: A-cup

Differanse på 14 cm: B-cup

Differanse på 16 cm: C-cup

Differanse på 18 cm: D-cup

Differanse på 20 cm: E-cup

Differanse på 22 cm: F-cup

Differanse på 24 cm: G-cup

Det vil si: Har du målt i omkrets 75 cm under bysten og 89 cm midt over bysten, er differansen 14 cm. Rund opp til nærmeste 5 cm: 15 cm. Rett BH-størrelse for

deg blir da: 75B.

BH typene:

1/1 skål - Vanlig BH - med eller uten spiler - gir maksimum støtte og riktig brystfasong.

¾ skål - Skjæringen over brystet er høyere enn på push up. Skyver brystet fra siden mot midten.

½ skål – Push up. Skålen er skåret like over og skjuler brystvorten. Har bøyler, løfter opp, skyver brystet fra siden innover mot midten og lager kløft.  Mye eller lite innlegg - det finnes mange typer på markedet.

Lang BH, brustier – brukes under selskapsklær. Har push up, gir kontroll over magen (overkroppen) og har dyp utringning bak. Med denne modellen er det mye å hente. Den sistnevnte formen brukes også sydd av stoff i form av ”liv” over skjørt i selskapskjoler.

Bodywrap - helt sømløst undertøy som pusher opp bryst, holder inn mage og er gir hold til stumpen uten at rumpeballene ”avgår”.

Er du brystkreftoperert? Prøv BH med skåler til å pumpe opp. Kjenn etter om den i noen tilfelle kan erstatte protesen.

Det lønner seg å legge litt ekstra med penger i en BH. Den er tross alt en viktig del av siluetten din. Skyller du den opp for hånd istedenfor å vaske den i maskin, vil den også holde seg pen veldig lenge.Share on Facebook

Logg inn